Обновеният парк "Св. Георги" ще бъде отличен с приз

На церемонията за връчването на наградите ще присъства областният управител Детелина Николова

Община Добрич ще бъде отличена със специален приз за обновения градски парк "Свети Георги" в първото издание на инициативата "Награди за принос в развитието на инфраструктурата на България", съобщават от пресцентъра на областната управа. Инициативата е под егидата на министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите.
На церемонията за връчването на наградите ще присъства областният управител на Добрич Детелина Николова, в чиито мандати като кмет на общината градският парк бе реконструиран с ресурс от близо 10 000 000 лева по европейска програма.
Градината, в която първите дървета са засадени през 1867 година и е сред най-старите в страната, е паметник на парковото изкуство. По европейския проект в парка са изградени много нови атракции - артплощад, скейтпарк, роксцена, серпантина с водопад, кула за наблюдение на птици, трасе за екстремно колоездене, зони за спорт; бяха ремонтирани изкуствени езера, алеи и други.