Натровен от ракията-убиец в Якоруда отново се натрови с ракия

Пил няколко дни наред с приятели

Натровен от ракията-убиец в Якоруда преди два месеца отново се озова в отделението по реанимация в Благоевград. Този път Ибрахим Юсеинов се натровил с истински алкохол от препиване, съобщи "Труд".

39-годишният пациент е пристигнал в Спешния център с личен превоз. Той е настанен в интензивното отделение силно уплашен и притеснен, че може пак да се е отровил с метилов алкохол. Признал си, че е пил няколко дни наред с приятели. Почуствал се зле, почнал да губи зрение и затова потърсил помощ.

Изследванията показали, че той е получил интоксикация от поетото голямо количество алкохол и ще се оправи. Лекари коментираха, че след натравянето му с ракията-убиец пациентът е трябвало да се въздържа и да не пие 6 месеца, както и да приема специални лекарства, но явно якорудчанинът не се е съобразил с предписанията.

Юсеинов бе един от деветимата оцелели от Якоруда, които пиха метилов спирт. От отровната ракия през декември месец миналата година починаха шестима млади мъже. А бизнесменът,  продал им напитката, бе арестуван. Тогава всички, които се спасиха, се зарекоха, че повече никога няма да пият.