БЧК е подпомогнал в област Добрич близо 1600 деца и възрастни

Членовете на БЧК в Добричка област надхвърлят 4700 души

Българският червен кръст е подпомогнал в област Добрич 1588 деца и възрастни от уязвими групи, съобщи председателят на Областния съвет на милосърдната организация Добри Драгнев на общото събрание за отчет на дейността през 2015 година, съобщи БТА. През годината са получени шест хуманитарни пратки за над 80 000 лева - легла, дрехи, обувки, одеяла и други.
В партньорство с Австрийския червен кръст БЧК и през тази учебна година осигурява топъл обяд за 30 деца в основно училище "Христо Смирненски" в Добрич. В обществена кампания учениците в областния град също осигуриха близо 4800 килограма хранителни продукти, посочи председателят на Областната милосърдна организация. Чрез хранителната банка са били подпомогнати 450 семейства. От БЧК-Добрич са раздали на деца и семейства с ниски доходи играчки, дрехи, предмети за бита за близо 18 000 лева по проекта "Два пъти Коледа", финансиран от Швейцарския Червен кръст.
През 2015-а членовете на БЧК в Добричка област надхвърлят 4700 души като е постигнат обхват на населението от 2.61 на сто при 2.21 през по-миналата година, отчита милосърдната организация.
В общото събрание взема участие председателят на БЧК д-р Христо Григоров.