Почват сериозен ремонт на приюта за кучета в Дупница

Ще бъдат обособени помещения за прием на граждани и животни

Комисия от Община Дупница e направилa оглед на приюта за безстопанствени кучета в града, информират от администрацията. Мая Спасова – директор Дирекция "Околна среда, транспорт и сигурност", екологът на общината Десислава Борисова и началникът на отдел "Строителство" инж. Иван Бельов набелязаха конкретните строителни и ремонтни дейности, които трябва да бъдат извършени.

Проверката и предстоящите мерки, които ще бъдат взети, са във връзка с измененията и допълненията на Наредбата, касаеща обекти, в които се отглеждат, развъждат и предлагат домашни любимци към приюти и пансиони за животни.
Ще бъдат обособени няколко помещения – за прием на граждани, за болни или наранени животни, място за игра и разходка на кучетата, както и помещение за съхранение и приготвяне на храната. "Приютът ще бъде приведен във вид, според изискванията. В началото на месец март стартират ремонтните дейности, като вече работници извършват подготвителните дейности на място. Разходите са за сметка изцяло на Общината", обясни Спасова.