Болницата в Добрич получи дарение от Австрия

Мисия Добрич

24-02-2016, 16:50

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Със съдействието на фондация "Агра"

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич получи като дарение болнично обзавеждане от Австрия, съобщи изпълнителният директор на здравното заведение д-р Трифон Йорданов.
По думите му пациентите в болницата ще имат повече удобства с предоставените 21 трисекционни легла, които осигуряват различни позиции за оперираните и други болни. Леглата са разпределени в реанимацията, детското, хирургичното и други отделения. В дарението, получено със съдействието на фондация "Агра", са включени и колички за превозване на пациенти, болнични шкафчета, дюшеци.
Поради изчерпване на лимита за февруари болницата спря плановия прием, като отлагането на лечебни дейности е с пет-шест дни, информира още изпълнителният директор. По думите му болницата и друг път е предприемала подобна мярка, за да спази финансовата дисциплина. От лечебното заведение са информирали Министерството на здравеопазването и Регионалната здравноосигурителна каса и са поискали тримесечният бюджет от 2 500 000 лева да бъде увеличен до 2 900 000 лева.