Даниел Панов постави първите цели пред новото ръководство на НСОРБ

Мисия

24-02-2016, 19:32

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Новоизбраният председател на Сдружението поздрави кметовете на 265 общини

Кметът на Велико Търново Даниел Панов поздрави колегите си от 265 български общини. Като новоизбран председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов благодари на кметовете и на председателите на общинските съвети за показаното единство и за възложената му отговорност.

„Хората, които ме познават и които са работили с мен знаят, че никога не съм подценявал ангажиментите към Сдружението. Заедно сме подготвяли общи стратегии и сме отстоявали много каузи в търсене на най-добрите решения за общините. Доказали сме умението да си поставяме единни цели и да ги постигаме. Най-важната задача пред нас е жителите на всяка община, без значение на нейната големина или политическата окраска на кмета, да усетят смисъла на нашето управление в своя дом, улица, град и село”, обърна се Даниел Панов към колегите си след избирането му за председател на УС на НСОРБ.

Великотърновският кмет веднага набеляза няколко конкретни цели пред местната власт, чието постигане ще отстоява заедно с колегите си: Изработване и приемане на ясна методика за таксата за битови отпадъци в общините; Постигане на нормална среда за реализиране на европейски проекти, без резки промени и постоянна заплаха от финансови корекции; Промяна за Закона за местните данъци и такси; Насърчаване на процеса на децентрализацията на общините. „Разчитам на всички вас и на екипите в ръководните органи на Сдружението да сме по-бързи и гъвкави по отношение промените в законодателството, които касаят общините”, продължи Панов. Той пое ангажимент в най-близко бъдеще да обиколи областните градове и да се срещне с представителите на общините, за да се запознае на място с проблемите по най-бърз начин да се намерят решения.

„За мен като председател е много важно да запазя нашето единство. Видяхме каква сила сме кметовете на 265 общини, когато работим заедно по една обща цел. Трябва да запазим и развием това, което Сдружението е постигнало за двадесетте години, в които съществува. Ние сме силна и авторитетна организация, която е извоювала своите позиции като коректен партньор и водещ фактор в развитието на държавата. Изградихме име и на международната сцена – членуваме в авторитетни организации в Европа и света. Ще продължим да утвърждаваме този авторитет и да участваме още по-активно в международните форуми”, продължи Даниел Панов. Той благодари на досегашния председател на УС на НСОРБ Тодор Попов и на екипа му за добрите резултати през изтеклия мандат, въпреки смяната на пет правителства.

„Вратите на старата българска столица Велико Търново са винаги отворени за вас”, завърши Даниел Панов обръщението си към своите колеги.