Арестуваха кварталния на село Михалци за подкуп

Крими

24-02-2016, 19:47

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Издал го ром, осъден за набеждаване на бивш полицай

Младши районният инспектор на павликенското село Михалци е бил закопчан с белезници в сряда сутринта на площада при акция на отдел „Вътрешна сигурност” към МВР, пише в. „Труд”.

Стефан Стефанов бил заловен с 50 лева белязани пари, които по-рано искал от местния жител Димитър Рашков. Срещу 22-годишния кардараш имало сигнали за различни престъпления и за да ги прикрие, полицаят поискал пари от заможния ромски клан. Рекетираните обаче се оплакали в полицията и със случая се заели от службата за борба с корупцията във ведомството преди броени дни.

Една от последните уговорки за даване на част от сумата на обща стойност 100 лв, била за сряда, когато 37-годишният Стефан Стефанов бил арестуван. Със случая са запознати и в Областната дирекция в старата столица и най-вероятно полицаят ще бъде уволнен. Разследването ще води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Преди около две години Димитър Рашков обвини публично бивш полицай от селото, че го бил отвлякъл, пребил и му искал рушвет. След това се оказа, че младежът си е съчинил историята и бе осъден от набедения Иван Балканджиев за клевета и за 4000 лв. граждански иск, припомня в. „Труд”.