Откриват трудови борси за новия туристически сезон

Мисия Добрич

25-02-2016, 12:23

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

В Добрич и Каварна

В Добрич и Каварна през март ще бъдат открити специализирани трудови борси в областта на туризма за набиране на работници и специалисти за предстоящия летен сезон, съобщи директорът на бюрото по труда в областния град Васил Сивков, цитиран от БТА.
По думите му ще бъдат организирани още две общи трудови борси през март и април - в Тервел и Генерал Тошево, за да бъдат улеснени работодателите от различни браншове в търсенето на кадри.
Равнището на безработицата в област Добрич към края на януари е 12.1 на сто и бележи ръст от 0.2 пункта спрямо предходния месец. Тенденцията на увеличение на хората без препитание е традиционна за началото на годината, след като в края на предходната година са приключили сезонните дейности и субсидираната заетост, поясни Васил Сивков. В Добрич равнището на безработицата намалява до 7.4 на сто или с 0.1 пункт спрямо декември 2015-а. В областния град към края на февруари са обявени близо 160 свободни работни позиции като сред висшистите най-много се търсят лекари.