Разпределиха 40 000 лв. за туризма в Добрич

Мисия Добрич

25-02-2016, 18:55

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Рок конкурсът „Сарандев” остана с 10 хиляди

Повече от два часа продължи днес второто работно заседание на Консултативния съвет по туризъм на Община Добрич.

Членовете на съвета разгледаха Програмата за развитие на туризма в Добрич и разпределиха бюджетни средства в размер на 40 000 лв., предвидени от Общинския съвет за туризъм. В дискусията и предложенията активно се включиха и председателят на Общинския съвет Иво Пенчев и Младен Матеев, Председател на  ПК “Спорт и младежки дейности”.

Срещата бе ръководена от зам. кметът Росица Йорданова. След  направени презентации и широка дискусия разпределението на средствата предвидени за развитието на туризма в крайна сметка остана така: За Европейския младежки поп рок конкурс „Сарандев” се заделят 10 000 лв. /Предварително бяха презвидени 20 хиляди/. За продължаване традицията за провеждането на Фестивала на талантите, предвиден за 1-ви юни са заделени 5 000 лв. От общата сума се заделят 14 000 лв. за закупуване на нови къщички за ежегодните общински празнични базари.

На съвета бе взето решение за учредяване на конкурс за изработка на символ, слоган и лого на община Добрич с участието на гражданите на Добрич, като конкурсът ще бъде обявен на сайта на Община Добрич. За спечелилия  е предвидена сума от 1000 лв.

5000 лева се дават за предложението  на ректора на ВУ по мениджмънт Тодор Радев - всеки петък ще бъдат организирани Празнични петъчни фестивали. Във връзка с това е избрана работна група, която да определи начините за тяхното протичане. Идеята е началото да бъде дадено на 24 май, а финалът на ежеседмичните фестивални дни на 25 септември, Денят на Добрич.

За рекламни материали са предвидени 5000 лв.

 Предстои предложенията да бъдат внесени, обсъдени  и одобрени от Общински съвет през мартенската сесия.