Доброволци ще се включат в подреждането на експозиция за Трети март

Мисия Добрич

26-02-2016, 09:27

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Ще бъде извадена сабята на хайдутин Димитър Калъчлията

Музейни доброволци в Добрич ще се включат в подреждането на експозицията "И сложиха главите си за Отечеството", посветена на Трети март.
За националния празник от фондовете на Регионалния исторически музей ще бъдат извадени сабята на славния хайдутин Димитър Калъчлията, черешово топче, униформа, медали и оръжия на добруджански опълченци, участвали в боевете на Шипка, съобщиха от културния институт.
Шестокласници от средното общообразователно училище "Петко Славейков", увлечени от историята, ще видят как се пазят реликви в хранилищата на музея, как се подготвят културните ценности да бъдат показани пред публиката и подреждането на изложбата. Включвайки се в образователната инициатива, децата ще съпреживеят гордостта от историческото минало, казаха от музея.
Младите родолюбци подготвят и своя изложба с тематични постери за известни българи, участвали в националноосвободителното движение. Децата от училище "Петко Славейков" са сред учениците, които през март ще учредят клуб "Музеен доброволец".