БФС ще кани ФК ЦСКА във Висшата лига

Спорт

26-02-2016, 14:19

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

БФС ще взима за модел Шотландия

Гриша Ганчев регистрира ФК ЦСКА

Обсъждат се няколко варианта

БФС обмисля начин, по който да вкара новото дружество ФК ЦСКА във Висшата лига, ако се стигне до нейното създаване, пише "Тема Спорт".

Новината е потвърдена от два независими източника, свързани с футболната централа. В момента се обсъждат няколко варианта, като водещ е този, по който преди няколко години бе спасен Рейнджърс. През 2012 г. шотландският гранд влезе в процедура по ликвидация и бе изхвърлен от Висшата лига с решение на отборите, участници в първенството. Дружеството бе свръхзадлъжняло, но тогава бе създадена нова компания, която изкупи активите и историята на Рейнджърс и на практика го наследи.

Разликата с ЦСКА е, че славният шотландски тим започна от нулата в четвърта дивизия, докато идеята при "армейците" е отборът да бъде вкаран директно във Висшата лига. Копирането на модела "Рейнджърс" бе анонсирано като възможен вариант пред клуба от Гриша Ганчев още през лятото на миналата година. Клубът ще бъде издържан от Ганчев, който и сега инвестира средства в него.

Също така се обмисля и вариант да бъдат наследени дълговете към НАП, които да бъдат разсрочени във времето и да се чистят постепенно. Това също бе анонсирано от Ганчев през август. ПФК ЦСКА пък почти сигурно ще бъде ликвидирано. Проблемът е как ще се процедира с договора за "Армията" и Панчарево. Той е подписан със старото дружество и прехвърлянето му към новото е сложен процес.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"