Сандвич със салам прати десетокласник в алергичен шок

Животът

26-02-2016, 14:24

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Само бързата намеса на родителите спаси момчето

Салам, в който имало малко синьо топче, най-вероятно боя, за малко не умъртви десетокласник от Пазарджик и благодарение на спешната реакция на родителите му и намесата на местните лекари младежът е стабилизиран. 17-годишното момче си направило сандвич със салама и закусил с него преди да тръгне на училище. Минути по-късно той се почувствал зле, главата започнала да го боли силно и движенията му били забавени, съобщава "Монитор".

Десетокласникът веднага позвънил на родителите си и със сетни сили им казал, че не се чувствал добре и те веднага се обадили на тел.112, откъдето пратили екип на „Спешна помощ” в Пазарджик и момчето било откарано в болницата.

Когато го настанили в интензивния сектор на детското отделение в областното здравно заведение, тинейджърът бил в безпомощно състояние - клепачите на очите и устата му били подути, а кожата придобила лилав оттенък. Лекарите констатирали, че е получил алергичен шок и само бързата намеса на майката и бащата да повикат линейка го е спасила от фатален изход.

Пострадалият младеж казал на майка си, че е видял в салама някаква синя точка, но изял сандвича. Най-вероятно става дума за някакъв консервант или химическа боя, които са предизвикали опасната реакция в организма на детето.

Майката е занесла остатъка от салама за изследване в местната Областна дирекция по безопасност и контрол на храните, но за съжаление е изхвърлила опаковката от колбаса, където пишело името на производителя и срока на годност.