Премиерът е подписал меморандума с Реформаторите

Сега меморандумът към коалиционното споразумение е при вицепремиера и лидер на Движение България на гражданите Меглена Кунева

Премиерът Бойко Борисов подписа анекса към споразумението с Реформаторския блок, сега документът е при вицепремиера и лидер на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева.

Предстои подписване от лидерите на партиите в РБ, но сигурните подписи са само на Кунева и Божидар Лукарски. Един документ става част от правния мир тогава, когато го подпишат участниците, каза Меглена Кунева, цитирана от БНР.

“Нека да дадем възможност на колегите да направят своите консултации и с партиите си, да решат кое е най добре, както по отношение на това, спазват ли се първоначалните уговорки, да преценят своето поведение и да вземат това решение, което те считат за правилно”, обясни още тя.

ДСБ и представители на Гражданския съвет от самото начало казаха, че няма да подпишат. После стана ясно, че подпис няма да сложи и Корман Исмаилов, а може би и лидерът на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев.

Меглена Кунева отказа да отговори на въпроса, какво ще стане с тези, които не подпишат споразумението.