ОбС - Плевен гласува програмите за развитие на осемте общинските фирми

Те са неразделна част от договорите за възлагане на управлението на всяко едно от тях

Общинският съвет на Плевен утвърди програмите за развитие на осемте търговски дружества с общинско участие за настоящата 2016 година. Това стана след близо час и половина дебат в залата. Точката бе под номер 3 в Дневния ред на сесията, провела се на 25 февруари, съобщават от пресцентъра на ОбС-Плевен.

"На няколко пъти по време на сесията се наложи да коригирам дебата, защото се залиташе в посока отчет за 2015 година. Затова и дебатът по тази точка се проточи малко повече от час. Трябва ясно да разграничим нещата - до 31 януари общинските фирми представят програмите си за развитие, а до 31 март – отчетите за изминалата година. Т.е след 31 март вече ще можем да говорим и за финансовите им резултати“, коментира на брифинг в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

На сесията общинските съветници се запознаха с плановете на „ДКЦ 2 - Плевен“ ЕООД, „ДКЦ 3 - Плевен“ ЕООД, „Дентален център Плевен“ ЕООД, „МЦРСМ Плевен“, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД, „Паркстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД. Управителите на 7 от общинските фирми представиха лично акцентите от своите програмите за развитие, включвайки анализ на дейността, инвестиционна програма на дружествата и прогнози на финансовите резултати. Най-много дебати и въпроси имаше при представянето на общинските фирми “Инжстрой“, „Паркстрой“ и „Тибор“.

Програмите за развитие на общинските дружества са неразделна част от договорите за възлагане на управлението на всяко едно от тях.