Прокуратурата подхвана девински кмет за опашката на язовир "Цанков камък"

Крими

26-02-2016, 16:08

Снимка:

plovdiv24.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

АЕЦ „Белене“ и „Цанков камък“ са виновни за дефицита в НЕК

Дали е облагодетелствана фирма, ще нищят магистратите

Окръжна прокуратура Смолян образува досъдебно производство срещу Цветалин Пенков, за това че през август 2015 г., като кмет на община Девин, е нарушил служебните си задължения, набавяйки облага за "Мега Транс Строй" ЕООД и причинявайки вреда на общинския бюджет, съобщиха от прокуратурата.

 

Разследването е започнало във връзка с получени данни за извършено престъпление от Пенков, който като кмет не е организирал правилно изпълнението на общинския бюджет в частта му, отнасяща се до обект "Почистване на опашката на язовир "Цанков камък", като е сключил договор №Д-443 от 18 август 2015 г. между община Девин и "Мега Транс Строй" ЕООД.

 

Към момента по делото няма привлечени обвиняеми лица. Под ръководството на Окръжна прокуратура Смолян се извършват разпити на свидетели, изискани са документите при сключване на договора, ще бъдат назначени експертизи, като целта на едната от тях ще установи дали е имало спешна нужда от почистването на опашката на язовир "Цанков камък", както и други следствени действия.