Обновяват зали и физкултурни салони в Тервелско

Добруджанци

27-02-2016, 10:41

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Основен ремонт ще правят и на детските градини в Орляк и Зърнево

Община Тервел започва модернизиране на обекти в образователната инфраструктура през новия кметски мандат, съобщи заместник-кметът Диана Илиева, цитирана от БТА. Общината е депозирала предложение по проект "Красива България" за обновяване на двете актови зали в най-голямото училище в региона - СОУ "Йордан Йовков" в общинския център. Залите, едната от които разполага с 270 места, а другата - с 90, не са ремонтирани основно от откриването на учебното заведение през 80-те години.
В рамките на проекта с ресурс от около 70 000 лева се предвижда да бъдат положени нови настилки, да бъдат ремонтирани гримьорните, всички столове за зрителите да бъдат претапицирани. В залите ще бъдат премахнати горими дъсчени обшивки и стените ще бъдат обновени.
Общината вече обяви обществени поръчки за избор на проектантски екипи за основни ремонти на физкултурните салони в селата Зърнево, Безмер, Коларци и Нова Камена, добавя Диана Илиева. По думите й ще бъдат модернизирани и откритите спортни площадки в СОУ "Йордан Йовков" и професионалната гимназия по техника и облекло в Тервел, както и в училищата в селата Нова Камена и Коларци. Вече е избран проектант за основен ремонт на детските градини в селата Орляк и Зърнево. Общината ще търси финансова подкрепа за много от проектите по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.).