Съседите от с. Звездица, не знаели, че возят дрога за 4 млн.

Крими

27-02-2016, 13:21

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

Оставиха ги в ареста

Ахмед Мустафов и и Севгин Алиев, които бяха задържани на 25 февруари на ГКПП - Малко Търново заради наркотрафик, заявиха пред съда, че не са знаели за забранения товар.

Мустафов купил автомобила "Пежо Експерт" два дни преди пътуването, дошъл до бургаския кв. "Ветрен", за да го вземе. Не съм проверявал какво има вътре, заяви 50-годишният арестант.

Той и аверът му 45-годишният Севгин са родени в търговищкото село Врани кон, сега и двамата живеят в с. Звездица на една и съща улица, пише "24 часа". Безработни, с основно образование и чисти досиета - реабилитирани са преди доста време за стари провинения. Ахмед Местафоф заяви пред магистратите, че е без работа от 2007 г. и често правел курсове до Холандия и Германия.

Според прокурор Румяна Славова двамата са действали в съучастие, тя посочи, че са се сдобили с международни паспорти три дни преди да пътуват за Турция.

Версията на Ахмед е, че пътуването му било, за да купи килими за сватбата на малкия си син. Поканил приятеля си Севгин, "за да се разкара" до Турция.

Двамата бяха представлявани от служебни адвокати. Според Ели Недялкова нейният подзащитен Мустафов не е обществено опасна личност, имал постоянен адрес, семейство и чисто досие. Другият защитник пледира, че за Севгин дори няма доказателства за съпричастност към трафика.

Съдия Яне Гайдурлиев определи и за двамата мярка за неотклонение "задържане под стража". Те имат право да обжалват пред Апелативен съд - на 2 март от 14 ч.