Панихида за загиналите в пожара във влака София-Кардам

Животът

28-02-2016, 09:53

Снимка:

Топ новини

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Навършват се 8 години от огнения ад

28 февруари 2008 година преобърна много съдби и промени мнозина безвъзвратно. В огнения ад на влака София-Кардам загинаха девет пътници, намиращи се в кушет-вагона, от които петима добруджанци.

На следващия ден близки на пътниците от бързия влак Албена правеха неистови усилия да се свържат с тях, за да чуят, че са живи. Когато пътниците от влака на ужаса пристигнаха на гарата в Добрич, оцелелите с чужди дрехи и ужасени, се хвърляха в прегръдките на близките си. Щастливи, че отново са заедно.

За разлика от тези, които не можаха да прегърнат децата си.

На перона все още с искрица надежда ридаеха родителите на Валерия, лелята на Антоанета. Сред пристигащите пътници се луташе плачещ бащата на д-р Галя Георгиева. Приятелката и близките на  бъдещия младоженец Даниел Вичев също не го дочакаха. И макар децата и приятелите им да не слязоха от влака, те искаха да вярват, че най-страшното не се е случило именно с тях. Искаха да повярват, че е възможно техните деца да не са изгорели като живи факли. До момента, в който получиха празните ковчези, за да погребат най-любимите си и скъпи хора. Без дори да могат да си вземат последно „Сбогом“ с тях.