Каварна превзема туристически форум в Москва

Мисия Каварна

28-02-2016, 14:43

Снимка:

снимка, Топ новини

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Кметът Нина Ставрена беше част от българската делегация

В кръгла маса, организирана от министерствата на туризма на България и Русия в Москва участва кметът на Каварна Нина Ставрена. В делегацията, на която начело бе министърът на туризма Николина Ангелкова, имаше представители на 4 общини от България – София, Бургас, Велинград и Каварна.

В рамките на срещата с туроператорските агенции от Русия и представители на руския бизнес Нина Ставрева е представила възможностите за лятна почивка в община Каварна.

„Аз съм изключително щастлива, че нашата община стана част от това, защото този форум даде възможност за множество контакти с руски туроператори, с представители на министерството на туризма на Русия, с които поговорихме. Те проявиха интерес. Направих кратко изложение на община Каварна. Оказа се, че тя не е толкова популярна дестинация за тях. Обясних, че с нетърпение ги очакваме да посетят общината и най-източната точка на Европейския съюз – нос Калиакра, където имаме изграден мемориал на адмирал Ушаков”, каза за Topnovini.bg Нина Ставрева. По думите й, духът на срещата е бил съсредоточен около това, че ние имаме обща история, култура, ние сме славяни и това, което ни свързва ще остане завинаги.   

Припомняме, че Община Каварна се представи и на международната туристическа борса TTR (The Romanian Tourism Fair), която се провежда в Букурещ, Румъния. Туристическото изложение, в което се включват 280 изложителя от 23 страни, ще продължава до днес в изложбен център Romexpo. Ръководител на българската делегация е зам.-кметът на община Каварна – Ивелина Илиева.