СГС: Постоянен арест за стрелеца по 14-годишен

Крими

28-02-2016, 16:25

Снимка:

БТВ

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Вторият му опит за стрелба е бил неуспешен

16-годишният младеж, който простреля 14-годишен ученик, остава в ареста, реши Софийски градски съд. Тинейджърът заяви, че съжалява и се извинява за постъпката си. Днес съдът гледа мярката му за неотклонение. Той отказа друг коментар пред журналисти. Родителите му също се извиниха и казаха, че не могат да си обяснят защо е постъпил така, предаде bTV.


До ескалация на напрежението между двамата тинейджъри се стигнало след заплахи във Фейсбук заради момиче, в което и двамата са влюбени. По време на заседанието стана ясно, че младежът е отишъл на стадиона при 26 СОУ с намерението да се саморазправи с по-малкото момче. Преди това пробвал изправността на пистолета. Извадил оръжието, но първоначално не успял да произведе изстрел. След като все пак пистолетът гръмнал и 14-годишният паднал в безпомощно състояние, нападателят опитал да го простреля още един път. Не улучил, макар оръжието да било насочено към жизненоважни органи.


Прокуратурата иска за нападателя най-тежката мярка – "задържане под стража". Според обвинението проявата му се отличава с изключителна степен на обществена опасност. От прокуратурата са на мнение, че деянието е било предварително планирано и подготвяно от извършителя. Беше задържан и неговият вуйчо, тъй като пистолетът, с който е стреляно, е негов.


Няма промяна в състоянието на 14 годишния ученик, който беше прострелян в петък, съобщиха от "Пирогов". Той е спокоен, в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота към момента. Ще остане в университетската спешна болница "колкото е необходимо", уточняват от лечебното заведение. Момчето беше оперирано, като лекарите установиха, че няма поражения по жизненоважни органи.