Алексия обра златото и във Виена

Танцьорите вече са регистрирани, като спортен клуб

13 титли и 4 големи награди завоюваха състезателите от СК Алексия на провелото се в събота ЕП по спортни танцови дисциплини, валидно за ЕП. В него взеха участие състезатели от 17 държави, сред които Русия, Австрия, Германия, Полша, Чехия и др. Алексия се включи с 16 танца и 44 състезатели на възраст 9-25 години. Равносметката – 13 първи, едно второ, едно трето и четири от общо шестте големи награди на турнира, съолщи ИА Добруджа. Два пъти „Най-добър талант” – за Нанси Георгиева и Дана Лазарова и 2 пъти „Най-добра хореография” за танците „Медузи” и „Кобри, като отличието е за хореографията на Севдалина Мавродиева.  Нанси и Дана ще бъдат на пълна издръжка на домакините по време на Европейския танцов шампионат през 2017 г., който ще се проведе в Римини, Италия.
Преодоляхме поредното предизвикателство с пълен успех, заяви за радио Добруджа Севдалина Мавродиева. Наложихме се пред съдии и публика като абсолютни фаворити. Всички бяха безупречни и борбени през цялото състезание, което продължи 18 часа без пауза. Най-важното е, че се задава подготвено и талантливо поколение, което дава големи надежди за Алексия. Ще търсим спонсори и ще разчитаме на финансиране от общината за предстоящия Световен шампионат в Хърватия, допълни Лина.
Класиране – деца 8-12 г.
Първо място за Дана Лазарова в Опън и Мюзикъл с танците „Невъзможна любов” и „Жасмин”
Първо място при групи –Акробатик денс с танца – „Кобри”
Първо място – групи Опън  с танца „Котки в шапка”
Първо място – формации Опън с танца „Зъбни колела”
Юноши 12-16 г.
Първо място –соло Акробатик денс на Лиана Иванова с танца „Триглавият змей”
Първо място групи Акробатик денс  с танца „Медузи”
Първо място – групи Опън с танца „Морски звезди”
Първо място – формации-Опън с танца „Вирус”
Първо място Контемпорари - Симеон Атанасов и трето място – Класика. Симеон бе състезател на Алексия до 2014 г., след което бе приет в Националното училище по танцово изкуство в София.
Над 16 г.
Две първи места за Нанси Георгиева – Опън и Контемпорари с танците  „Amazing”и „Explosions”
Второ място – Опън - Мария Узунова  с танца „Последно писмо”
Първо място –соло Мюзикъл Деляна Ивелинова с танца „ Предпочитам да танцувам”