Турция: Синът на Ердоган не е финансирал партия в България

Свят

29-02-2016, 13:10

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Местан учреди партията ДОСТ

Според турският вицепремиер клевета и лъжа са твърденията в някои медии, че Билял Ердоган финансирал протурска партия в България

Синът на турския президент Реджеп Таип Ердоган - Билял Ердоган, никога не е изпращал под каквато и да е било форма пари в България, не е финансирал каквато и да е формация в България, както и не е бил свързан с такава. Това заяви турският вицепремиер Лютфи Елван пред депутатите в турския парламент, съобщи Yeni Аsya.

Според Елван са клевета и лъжа твърденията в някои медии, че Билял Ердоган финансирал протурска партия в България. По думите му, разпространяваните информации, в които името на Билял Ердоган се свързва с България, служат като средство за очерняне на президента и на правителството.

Твърдения за финансиране от страна на Билял Ердоган на новата партия ДОСТ на Лютви Местан се появиха във вестника на турската опозиция "Джумхуриет" и свързаните с него "Газете порт", "Сьозджю" и други издания. Вестниците писаха, че Билял Ердоган финансирал с 1 млн. турски лири партията на Лютви Местан.

По време на дебатите в турския парламент по обсъждането на бюджета Лютфи Елван направи отчет и за средствата, изразходвани за новия президентски дворец Бештепе в Анкара. Той заяви, че са били изразходвани средства в размер на 500 млн. турски лири. По-голямата част от тях са били покрити от безотчетния президентски фонд.