Чистотата на плажните ни ивици стигна и до централата на WWF

Туризъм

29-02-2016, 16:09

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Призоваваме ви да се намесите спешно и по категоричен начин по този проблем

„Зелени” организации са срещу поправките в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които гарантирал опазването на природата край морето и чистотата на плажните ивици. Това съобщават от Национална Асоциация Българско Черноморие. Според тях позицията на еколозите била повече от скандална. Подетата от тях кампания доказвала за пореден път, че въпросните НПО-та имали за цел всичко друго, но не и опазването на природата. 
"WWF - България и техните партньорски организации от коалиция „За да остане природа в България“  подеха злостна и истерична кампания, след като парламентарната комисия прие поправките за забрана на дивото къмпингуване. Новите правила, които ще бъдат гласувани в парламента след два дни гарантират, че плажовете и терените зад тях вече няма да бъдат превръщани в сметища и затрупвани всяко лято с тонове боклуци и фекалии. Това очевидно никак не се харесва на т. нар. природозащитници, които уж се борят да запазят крайбрежието девствено", пишат от Национална Асоциация Българско Черноморие.
В централата на WWF в Швейцария вече е бил изпратен сигнал за действията на еколозите. Сигналът описва как зелени НПО-та в България уронвали авторитета на марката WWF и природозащитната кауза.
В писмото се казва: „За съжаление  WWF - България не само не е наш  съмишленик, но активно действа против опазването на българското Черноморие, като публично  защитава   нерегламентираното къмпингуване. Обръщаме се към Вас, в качеството ви на президент на WWF и с апел да подкрепите един справедлив  законопроект, чиято единствена цел е опазването на Черноморското крайбрежие и опазване чистотата на водите и плажовете в България.