ХИВ и астма извадиха двама от мнимите прокурори от ареста

Крими

29-02-2016, 17:30

Снимка:

Bulgariautre.bg/ архив

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха мними прокурори в столичен мол

Бяха заловени при зрелищна акция, изнудвайки сирийски бизнесмен

Само един от тримата мними прокурори, задържани при специализираната операция на звено "Антикорупция" на 26 февруари в софийски мол остава в ареста. Под стража остава Васил Василев, а другите двама – Петър Маринов и Цветелин Василев са освободени под домашен арест.
Причината Софийски районен съд да наложи по-лекото наказание е здравословното състояние на двамата. Представени са писмени документи, че Петър Маринов и Цветелин Василев страдат от тежки заболявания, съобщават от прокуратурата. Маринов е диагностициран с "ХИВ +", а Цв. Василев страда от бронхиална астма, за чието лекуване е необходимо провеждане на поддържащо лечение в домашно-амбулаторна обстановка.


Васил Василев, Цветелин Василев и Петър Маринов са с образувано досъдебно производство за изнудване на сирийски бизнесмен в София, представяйки се за прокурори от Софийска градска прокуратура. Те са шантажирали сирийския гражданин, че могат да променят и/или отменят обвиненията срещу негови племенници, които са обвинени за убийство. Според сигнала на бизнесмена те са обещавали мярката за неотклонение на племенниците му да бъде изменена в по-лека, а впоследствие и воденото срещу тях дело да бъде прекратено. Сириецът вече е платил 55 000 лв. Тримата мними прокурори са осигурили и документи с логото на СГП, СГД, ВКП и ВКС, както и на столичната полицията.


Те бяха задържани при зрелищна операция непосредствено след като са получили втора вноска от свидетеля от 25 000 лв. Петър Маринов, Васил Василев и Цветелин Василев, са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление измама в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.