Бургаските полицаи в стачна готовност

Животът

01-03-2016, 11:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Синдикат „Огнеборец“ също обяви стачна готовност заради несъгласие с промените в Закона за МВР

Бургаски служители на МВР ще се включат в подготвяните протести на колегите си от страната. Причината е новият проект за закон на министерството, който беше одобрен от правителството, каза Генади Тенев от бургаската секция на Синдикалната федерация . Според синдикатите промените в закона не са обсъждани с тях, а само са уведомени за новите положения. През януари им е представен един закон, с който те не са били съгласни и той е бил отхвърлен. След това е имало нови промени, които изобщо не са съгласувани с полицаите.

През почивните дни ще бъде решено как ще се протестира, уточни Тенев. „3 168 души са напуснали системата на МВР само за миналата година в страната. Трудно покриваме смените си и не можем да вземем отпуските си“, каза още той.

Синдикат „Огнеборец“ също обяви стачна готовност заради несъгласие с промените в Закона за МВР. Организацията не подкрепя ограничаването на социалните права на работещите в системата и структурните промени, коментира председателят на синдиката Венцислав Станков.