Мега лукс: В бургаския затвор ще поставят тоалетни

Крими

02-03-2016, 10:52

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Заради лошите условия, затворници и арестанти често осъждат държавата, а висящите жалби са десетки

Правителството осигури финансиране за извършване на ремонтни дейности за подобряване на санитарните условия в бургаския затвор. Това стана след одобрение на вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на правосъдието. С 3 млн. лв. се намаляват предвидените разходи по бюджетна програма „Охрана на съдебната власт” и средствата се пренасочват към бюджетна програма „Следствени арести и пробация”. По този начин се се подобряват санитарните условия в затворите в Бургас, Белене и Сливен.
Правителственото решение позволява да бъдат изпълнени част от препоръките, отправяни в редица доклади на национални и международни организации, относно лошите битови условия в част от местата за лишаване от свобода.
Припомняме, че към момента у нас има три затвора без санитарни възли във всички помещения – това са обектите във Варна, Бургас и Сливен (в който излежават присъдите си всички осъдени жени у нас-б.р.). 
Именно заради разминаванията с тези минимални условия затворници и арестанти често осъждат държавата, като има десетки висящи жалби. В крайна сметка, парите излизат от джоба на данъкоплатеца.