Само за ден още 45 нелегални имигранти заловени

Крими

02-03-2016, 10:56

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Каналджиите им са криминално проявени

За три отделни случая на заловени нелегално преминали границата, съобщават от полицията днес. В рамките на 1 ден - 1 март са заловени 45 имигранти. Четирима от каналджиите са криминално проявени. 
Около 06.10 ч. в с. Зидарово, общ. Созопол, служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка микробус "Фиат Дукато", с варненска регистрация, управляван от 28-годишния Е.Д. от Варна и неговия спътник – Р.Д., 35-годишен от Варна, и двамата криминално проявени, с който са превозвани 31 нелегално преминали границата на Република България мъже.Те се самоопределили като афганистанци. Е.Д. и Р.Д. са задържани за срок от 24 часа, като срещу тях е образувано бързо полицейско производство за каналджийство.   
Около 11.50 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение от служители на "Гранична полиция" за това, че два леки автомобила "Фолксваген Пасат" с хасковска регистрация и "Сеат Толедо" със софийска регистрация, не са спрели на подаден от полицейските служители сигнал за извършване на проверка, като продължили да се придвижват в посока ж.к. "Меден Рудник", местността "Капчето". Бургаските полицаи заградили пътя и спрели двата леки автомобила, като установили, че с единия, управляван от 44-годишния криминално проявен С.А. от с. Колец, общ. Минерални бани, обл. Хасково се превозват девет нелегално преминали границата на Република България мъже, самоопредилили се като граждани на Афганистан и Пакистан. Другият автомобил, управляван от 25-годишния криминално проявен И.С. от София, конвоирал първия мигрантите. С.А. и И.С. са задържани за срок от 24 часа, като срещу тях е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. 
Около 23.35 ч. на КПП - 3 служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил "Ауди А 3", със софийска регистрация, управляван от 23-годишния С.К. от София, с който се превозвали петима мъже, нелегално преминали границата на Република България. С.К. е задържан за срок от 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Нелегално преминалите от трите случая са отведени в сектор "Миграция" при ОДМВР – Бургас, като предстои настаняването им в специализиран център.