Владо Николов кани Гърбич на свой бенефис в "Арена Армеец"

Двамата са близки от престоя им в Тренто

Владимир Николов ще завърши успешната си кариера с бенефис в "Арена Армеец" на 8 май. Бившият капитан на България ще покани за шоуто свои приятели сред световните волейболни звезди. Те ще играят срещу националния отбор. Очаква се за бенефиса да пристигне селекционерът на сръбския национален отбор Никола Гърбич, който е близък на Николов от съвместния им престой в Тренто. Цените на билетите ще са между 20 и 60 лева, а бенефисът на волейболиста ще е само 12 дни преди честването на 50-годишния юбилей на Христо Стоичков, който ще доведе в България някои от най-големите футболисти за всички времена.
Междувременно Министерският съвет гласува отпускането на $5 млн. за домакинството на България на световното първенство за мъже през 2018 г. Страната ни приема турнира заедно с Италия, която ще плати почти двойно по-висока такса, защото там ще се играе финалната фаза от мондиала. Средствата ще бъдат изплатени на Международната федерация по волейбол FIVB в периода 2016 – 2018 г.
„Благодаря на премиера Борисов за подкрепата. Позицията, която той изрази пред президента на FIVB Ари Граса още преди подписването на договора за домакинство, беше решаваща“, заяви министърът на спорта Красен Кралев.