Мит Ромни: Доналд Тръмп е чудак и измамник

Снимка:

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разделението в редиците на Републиканската партия е по-голямо отколкото изглежда на повърхността

„Доналд Тръмп е чудак и измамник“, заяви кандидатът за президент на САЩ по време на изборите през 2012 г. Мит Ромни. По думите му фаворитът от надпреварата тази година не е пригоден да заеме креслото в Овалния кабинет.
„Той нито има темперамента, нито преценката, за да бъде президент“, посочи Ромни и по този начин потвърди съмненията, че разделението в редиците на Републиканската партия е по-голямо отколкото изглежда на повърхността.

Водещият кандидат на републиканците за американски президент Доналд Тръмп отговори остро на критиките на Мит Ромни и други видни фигури сред съпартийците му.

Особено раздразнение предизвикаха сред опитните политици изявленията на по отношение на имиграцията.

По думите на Тръмп, речта на Ромни е неуместна. Той се подигра открито с него, определяйки го като "провалил се кандидат за президент." Припомняме, че Ромни загуби на изборите през 2012 година от настоящия държавен глава Барак Обама, който спечели втори мандат.

Освен това Тръмп определи Ромни и като неблагодарен и нелоялен, тъй като самият той го е подкрепял по време на кампанията му преди 4 години и я е финансирал. Тръмп твърди, че буквално е бил молен за тази подкрепа.

Според него, Ромни не се е кандидатирал отново, защото го е страх от популярността му.

Това заяви медийният магнат пред съмишленици в щата Мейн.