ДАЕШ подготвят терористични атаки в целия свят

Европа също не прави изключение

Държавният департамент на САЩ предупреди в четвъртък, че групировката ДАЕШ ("Ислямска държава") и близки до нея като действащата в Африка "Боко Харам" подготвят нови атаки в цял свят. Според данните, всички континенти и държави са застрашени, предадоха световните информационни агенции.

Европа също не прави изключение, тъй като много от завръщащите се от Сирия и Ирак джихадистки бойци са потенциални терористи там и европейските правителства взимат мерки за защита от тях, се казва още в съобщението.

От там предупреждават американските граждани по света, че трябва да бъдат особено внимателни след последните извършени кървави актове на насилие. Те са възможна мишена за терористи и могат да бъдат похитени. Трябва да бъдат бдителни при посещение на места като ресторанти, хотели, спортни събития и други, където обичайно се събират много хора. 

Последното подобно съобщение бе от юли миналата година, месеци преди дабъдат извършени ударите в Париж, отнели живота на 130 души и ранили 350 други.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"