Спецчасти провеждат полицейска операция в района на Централна гара /обновена/

Крими

04-03-2016, 13:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

СДВР: Няма конкретна заплаха, а струпване заради празниците

Спецчасти провеждат масирана полицейска операция в района на Централна гара в столицата, съобщи bTV. Преди празниците от МВР предупредиха за засилено полицейско присъствие около 3 март.
Служители на спецотряда по борба с тероризма са направили обход на Централна гара, проверили са и изходите на метрото. Към този момент МВР не дава официална информация за присъствието на баретите. Спецчастите проверяват документите за самоличност на хората.
Граждани са доволни от присъствието на барети в района, като казват, че се чувстват по-сигурни.

Няма конкретна заплаха. Има засилено полицейско присъствие поради дългите празници и струпването на много хора на ж.п. гари, автогари, транспортни възли, паметници на културата. Това каза за Агенция „Фокус” директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, във връзка с излязлата в медиите информация за засилено полицейско присъствие във района на Централна гара и Централна автогара в столицата. По думите му, именно струпването на много хора в определени обекти е причината за засиленото полицейско присъствие. „Извършват се полицейски проверки на гражданите, изискват им се документи за самоличност”, каза той и уточни, че това се прави изцяло в посока гарантиране на безопасността.