Напипаха "слабото място" на рака

Общество

05-03-2016, 07:48

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тялото само ще може да засича заболяването в най-ранен стадий

Учени вярват, че са открили начин да "насочат" имунната система на организма да убива раковите клетки. Изследователите от University College в Лондон са открили уникални образувания в тумора, които позволяват на тялото да засече заболяването в най-ранен стадий. Въпреки че откритието все още не е тествано на пациенти, от университета смятат, че това може да бъде основата на един нов вид борба със смъртоносното заболяване, пише "Труд" онлайн.
Самото откритие се състои в това, че е открит начин за засичане на "стволовите" мутации, които променят антигените - протеините, които се намират на повърхността на раковата клетка. "Това е наистина изумително и издига индивидуалната медицина до едно безгранично ниво, където на всеки един заболял, ще бъде съставяно лечение с точните съставки за образуванията в дадения организъм"- това заяви проф. Чарлз Суонтън Международния институт за ракови изследвания пред BBC.
Откритието е все още в началния си стадий, заявяват още учените. Един от минусите е, че индивидуалното изследване на всеки заболял ще вдигне цените на медикаментите и самият процес ще бъде трайно забавен.