Стара Загора се готви за Фестивала на маскарадните игри

В "Улица на занаятите" участват занаятчии от Словения, Македония и Русия

С "Улица на занятите", в която участват занаятчии от цялата страна и от чужбина, Стара Загора се готви за Фестивала на маскарадните игри. 30-те щанда на базара са разположени по булевард "Митрополит Методи Кусев" и са част от съпътстващата програма на фестивала. В "Улицата на занаятите" тази година участват занаятчии от Словения, Македония и Русия.

21 групи и над 800 участника пък ще събере в неделя, 6 март, Фестивалът на маскарадните игри. Празничното дефиле на участниците ще тръгне утре в 10,30 часа. То ще ще премине по главната пешеходна алея, а официалното откриване на маскарадните игри е в 11,00 часа на площада пред Общината. До 16.00 часа ще продължи атрактивната програма, изпълнена с многообразие на ритуални маски и костюми, и звън на чанове и хлопки. Най-голямата група - 110 участника е от Перник.

Организиратори на Фестивала са Община Стара Загора, НЧ „Николай Лилиев", Обществото за фолклор, Центърът за наука, култура и изкуство-Стара Загора, Регионалният исторически музей в града, Младежки общински съвет и частни спонсори.