Людмил Бешков получи плакет "Българско наследство"

Добруджанци

05-03-2016, 15:00

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Форумът бе организиран под егидата на д-р Румяна Малчева Ангелова

Людмил Бешков - депутат от 38-то Народно събрание, политик , филолог, историк и наследник на видния добруджански краевед Любен Бешков, получи в Балчик плакет „Българско наследство“. Наградата му бе връчена от д-р Румяна Малчева Ангелова като един от отличилите се докладчици на Първия международен форум „Българско наследство”, провел се през август м.г.

Кметът на Балчик Николай Ангелов, председателят на Общинския съвет Атанас Жечев и главният редактор на вестник „Балчишки телеграф” Маруся Костова връчиха на Людмил Бешков грамота, календар на Община Балчик и юбилеен календар за 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа.

Форум „Българско наследство” бе организиран под егидата на д-р Румяна Малчева Ангелова. В рамките му се проведе конкурс за автентичен фолклор, една поетическа среща, две изложби и две исторически конференции – за етнологията на българите, водена от проф.Елена Рацеева от Българския университет в Тараклия, Бесарабия и за 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа, водена от акад.Георги Марков.