Спасиха за пети път баба, предизвикала пожар в дома си

Крими

06-03-2016, 12:27

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Старицата е настанена в психоболницата в Бяла

Пожарникарите от Полски Тръмбеш са спасили за пети път 73-годишна жена, която си прави огнена клада насред стаята, пише в. „Труд”. За щастие досега старицата била изваждана навреме от огнената стихия в дома й.

Около 20 часа снощи съседи се обадили на тел. 112 ,че от къщата на Йорданка Ангелова на ул.”Христо Козлев”в града се извиват пламъци и гъст черен дим. Огнеборците били вдигнати на крак, пристигнали светкавично на място като успели да разбият врата и да влязат в помещението.

Спасителният екип заварил бабата просната на пода, а до нея горял дюшек, който тя била запалила. След като пристигнала и Спешна помощ, баба Йорданка била закарана в психоболницата в Бяла.

През последните три месеца това бил петият опит жената да изгори заедно с имота си. Тя била сама и явно с психично заболяване. Възрастната стопанка струпвала хартии и съчки на в помещението и ги палела, за да се грее. Преди броени дни се наложило спасителите да разбиват прозорци, за да я вадят от къщата, защото тогава тя си била направила клада от дърва пак насред стаята си.