Атлети на Добруджа 99 с квоти за Балканиадата по крос-кънтри

Спорт

07-03-2016, 09:16

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Данчо Петров участва на лекоатлетическия пробег в Мездра и достигна до бронзов медал на 5 км

Клубът по лека атлетика Добруджа 99 участва във всички възрастови групи в националния  шампионат по крос-кънтри в град Луковит, пише "Център Спорт" цитирайки треньорката Еманоела Янкова. В състезанието, с което се определя и националния тим за Балканиадата, се включиха близо 300 атлети от 45 клуба. С бронзов медал се окичи Денис Атанасов при юношите младша възраст, преодолявайки дистанцията от 4 км с резултат 14.36 мин. Той беше надбяган единствено от Данчо Робертов (Атлетик 90 Луковит) и Мануел Петров (Евър - Варна).
Злати Димитров стартира на 8 км при кадетите до 23 год. и финишира на 4-то място, попадайки в селекцията за нац.отбор в Чуприя-Сърбия. Лекоатлетките от клуба Радосвета Симеонова, Габриела Данайлова и Сибел Керим финишираха седми в своите възрастови групи. Подготовката на възпитаниците на клуба е насочена към традиционния крос "Ивайло" в гр.  Велико Търново на 20 март и националният шампионат по спортно ходене на 2 април в  гр. Поморие!
В същото време Данчо Петров участва на лекоатлетическия пробег Трети март в гр. Мездра и достигна до бронзов медал на 5 км гл. бягане.