Нов общ устройствен план на Добричката община

Мисия Добрич

07-03-2016, 11:47

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Обявиха обществена поръчка за изготвяне на проекта

Община Добричка ще подготви проект за общ устройствен план за устойчиво развитие на урбанизираните и извънурбанизирани територии в региона, съобщават от кметската управа. Стратегическият план ще очертае насоките в бъдещото демографско, социално-икономическо, културно-историческо и инфраструктурно развитие. Общината вече обяви обществена поръчка за изготвяне на проекта.
Планът трябва да предвиди комплекс от устройствени мерки за преодоляване на диспропорциите между части на общинската територия. Общината изисква в следващите години да се сведе до минимум отнемането на ценни земеделски земи, както и на площи от горския фонд при урбанизацията и други строителни дейности. Очаква се стратегическият документ да стимулира публично-частното партньорство в социално-икономическите дейности като поземленият фонд - общинска собственост, се използва целесъобразно според обществения интерес. Проектантите трябва да посочат и устройствени възможности за развитието на туризма.
Офертите на кандидатите да подготвят проекта за общ устройствен план ще бъдат отворени на 31 март. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 165 000 лева.