Обновяват актови зали в Тервел

Добруджанци

07-03-2016, 11:55

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

С проект по "Красива България"

Община Тервел спечели финансова подкрепа по проект "Красива България" за обновяване на актовите зали в средното общообразователно училище "Йордан Йовков", съобщават от кметството.
Двете зали, които събират ученици и учители за най-важните училищни събития, не са ремонтирани основно, откакто учебното заведение е открито през 80-те години на миналия век. Проектът ще осигури пожарна безопасност на помещенията, в които ще бъдат премахнати стари дървени облицовки по стените и ще бъдат монтирани нови конструкции от устойчив материал. Всички 360 столове за зрителите ще бъдат претапицирани с негорима кожа, а дървените и металните им части ще бъдат защитени с пожарозащитни лакове и бои, пояснява заместник-кметът Диана Илиева. При ремонта старият деформиран паркет ще бъде заменен с нова настилка от ламинат, ще бъдат боядисани стени и тавани, ще се поставят нови врати. Ще бъдат обновени и гримьорните.
За строителните работи, чиято стойност е 66 000 лева, ще бъдат наети безработни хора, регистрирани в бюрото по труда в Тервел.