Патриотите готвят закон за връщане на задължителната казарма

Искат и допълнителни мерки за сигурност в малките населени места

От Патриотичния фронт (ПФ) подготвят законопроект за възстановяването на наборната военна служба, който ще внесат в Народното събрание. Това каза по време на среща с президента Росен Плевнелиев съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов. Двамата разговаряха в рамките на месеца на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените партии. Каракачанов призова и за провеждането на обществен дебат за въвеждането на военно обучение за българските граждани. Той смята още, че са нужни и допълнителни мерки за повишаване на сигурността в малките населени места.


ПФ и президента се обединиха около позицията, че българите очакват конкретни резултати от дадените обещания за реформи. Каракачанов и Плевнелиев бяха единодушни, че гарантирането на независимостта и прозрачността в работата на правосъдната система, противодействието на корупцията и повишаването на стандарта на живот в България, са водещите теми за българските граждани. Държавният глава посочи, че е важно партиите в парламента да се обединят около приемането на "силно антикорупционно законодателство, което да докаже, че времето на политическите декларациите е отстъпило на действията". Той каза още, че политическата стабилност в страната трябва да бъде запазена.


Според Каракачанов демографската криза и тенденцията на маргинализация и социално изключване на големи групи от българското общество за сред сериозните проблеми на страната. По думите му липсата на адекватен достъп до здравеопазване и образование е фактор както за неспособността на много хора за последваща икономическа и обществена интеграция, така и за нарастване на битовата престъпност.