Обраха офис на Теленор на метри от полицията

Крими

08-03-2016, 14:07

Снимка:

Радио Пловдив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Взеха да обират баничарници и аптеки

Крадците са откъртили стъклената врата и са грабнали само касата с 9 хиляди лева

9 хиляди лева са обрани от офиса на мобилен оператор в центъра на Пловдив. Счупена е входната врата на магазина на "Теленор" на главната улица "Княз Александър I", на метри от Областната дирекция на МВР. Той е ъглово разположен между "Малката главна" и улицата, където на 20-30 крачки е централата на ОДП Пловдив.


Сигналът е подаден на 03:20 часа след полунощ. Крадците са действали светкавично, като са откъртили стъклената врата и грабнали касата, но без да докоснат нищо от скъпата техника - смартфони, лаптопи и таблети. Най-вероятно те са избягали в насрещните пресечки, тъй като никой от охранителите на съседни обекти не ги е забелязал.


Офисът на оператора няма видимо разположени видеокамери, но е възможно бандитите да са засечени от детекторите на отсрещните магазини, предполагат криминалисти. Според тях обирът е внимателно подготвен и отработван, като са взети предвид всички детайли. Освен това крадците са знаели точно какво търсят - касата с парите - и къде да я намерят, което също говори за продължително наблюдение.