Кметът иска столичните общински болници да са в обща мрежа

Всяка от тях да предлага това, в което е най-силна и оборудвана

Общинските болници трябва да са в мрежа и всяка да предлага това, в което е силна. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, на посещение в болница "Шейново", която присъства на представянето на ново медицинско оборудване във Втора Специализирана акушеро-гинекологична болница "Шейново", предаде Фокус. "Разпределихме близо 8 млн. лв. за различните болници", каза Фандъкова и добави, че с близо половин милион лева е дофинансирана дейността на болница "Шейново".


"Това са средства, които покриват различни ангажименти, които болницата поема извън ангажиментите по здравна каса. Това е една голяма помощ за общинските болници", добави тя. По думите ѝ през миналата година в общински болници са се родили над 5 хиляди бебета. Болница "Шейново" е една от двете специализирани общински АГ болници заедно с I АГ "Света София". Фандъкова добави, че по инициатива на д-р Румен Велев, заместник директор на болницата, предстои на следващата сесия на общинския съвет да се разгледа докладът за създаването на ДКЦ в нея.


"Общинските болници трябва да предоставят цялата гама от медицински услуги, но да се предлагат от тази болница, в която има специалисти, има оборудване или сме планирали инвестиции в ново оборудване. Не всяка болница да предлага всичко, но некачествено, а да са в мрежа и всяка да предлага това, в което е силна", добави столичният кмет.