Ден на отворени врати в Отделението по кардиология

Животът

09-03-2016, 08:26

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Структурата разполага със съвременна техника и отлични специалисти

МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” организира Ден на отворените врати в Отделение по кардиология на 10-ти март /четвъртък/ 2016 г, от 11:00 ч. до 12:30 ч. Целта му е да повиши осведомеността на гражданите за възможностите които то предлага в борбата със сърдечно-съдовите заболявания /водещи по смъртност и инвалидизация сред пациентите/, чрез оказване на висококвалифицирана медицинска помощ, работа с модерна и висококачествена апаратура, без компромис с качеството на ползваните консумативи.

Отделението е специализирано за диагностика и лечение на исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушения, сърдечна недостатъчност, артериална хипертония, клапни заболявания, миокардити, кордиомиопатии, болести на перикарда, инфекциозен ендокардит, болести на аортата, остро и хронично белодробно сърце, ревматологични болести.

Отделението извършва пълен обем диагностични и терапевтични процедури, осъществени от висококвалифициран екип специалисти. Отделението разполага с: ехокардиографи от най-съвременно поколение; холтер ЕКГ с възможности за непрекъснат 24-часов запис; велоергометър Whelt Aline  за осъществяване на стрес тестове на сърдечно-съдовата система; ангиограф на General Electric, последен клас, с възможност за 3D интепратация на образите.