Любо Ганев: Проститутките правят секс за пари, спортистите не!

Не може неправителствени организации да диктуват проекти на държавата

Специално за Bulgariautre.bg волейболната легенда Любо Ганев коментира обидата, че 27 спортни звезди, прославили България с успехите си, бяха наречени "елитни проститутки" заради подкрепата, която изразиха с отворено писмо до премиера, за развитието на целия зимен спорт, туризъм и индустрия у нас.

"Изобщо не ме притеснява и не ме интересува, кой какви обиди е изрекъл. Тези, които говорят за проституция сигурно са наясно,че проститутките правят секс за пари. А ние, спортистите, не сме такива", уточни пред Bulgariautre.bg в типичния си ударен и ироничен стил Любо Ганев.

"Не може неправителствени организации да диктуват проекти на държавата. Те какво искат? Това, което е построено също да бъде разрушено и да няма никакво развитие на нашите курорти ли?", пита риторично волейболната ни легенда.

"В Банско има 80 километра писти, а в едно малко градче в Австрия има около 300 км. По-прости ли са австрийците от нас, че развиват своите курорти? И има къде да спортуват, и туристите, и техните спортисти", уточни Ганев.

"Твърдо съм убеден, че Банско има нужда от втори лифт. И изобщо това ще допринесе за развитието и на спорта, и на туризма. И в никакъв случай няма да бъде засегната природата", допълни Любо Ганев.