Роднински саморазправи в две училища за един ден

Крими

09-03-2016, 15:57

Снимка:

Bulgariautre.bg/ архив

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Съобщават от сливенската полиция

За два случая на атаки срещу хора от персонала на две различни училища съобщиха днес от полицията в Сливен. В 11-о училище в областния център в понеделник за хулиганство е задържан 26-годишният Асен Сашев. Към 11:30 часа мъжът бил пуснат от охраната да влезе в школската сграда заедно с племеника си - второкласник в същото училище, под предлог, че трябва да вземат багажа на детето от класната му стая.


Учителка обаче отказала да пусне непознатия в стаята, което отприщило гнева му. Пред други второкласници той псувал учителката, отправил и други нецензурни думи. По-късно пред органите на реда обяснил, че неговият племеник бил тормозен от съучениците си и затова отказвал да ходи на училище. "Разходката" на Сашев до училището му коства административно наказание - той е задържан за 14 денонощия в Районното управление на полицията в Сливен. Така инцидентът се разминал с по-сериозни последствия.


Пак за хулиганство и също в училище, са арестувани и други двама мъже, екшънът се разиграл в новозагорското село Съдиево. 42-годишният Васил Василев и 20-годишният Божидар А. в явно нетрезво състояние се опитали да стигнат до кабинета на директора към 14:20 часа във вторник. Двамата влезли в схватка с охранителя на училището и шофьора на училищния автобус, които се опитали да ги спрат. Нападателите удряли с ръце охранителя и шофьора, отправяли обиди и закани, държали се изключително дръзко и цинично. Благодарение на адекватните действия на охранителя, който с палката си все пак успял да респектира разбеснелите се мъже, не се стигнало до по-сериозни инциденти. Те били неутрализирани и задържани, след което били заключени и в ареста на полицията. Васил обяснил поведението си с факта, че, според него, мъжът от охраната от дълго време тормозел сина му, който е ученик в пети клас на същото училище.