Лекоатлетът Йордан Петров става треньор

Ще обучава извънкласно деца от ОУ "Йордан Йовков"

С директорa на ОУ „Йордан Йовков“ е постигната договорка лекоатлетът Йордан Петров да тренира децата от училището в извънучебно време. Идеята е да използваме Данчо като пример за едно бедно дете от малцинствата, коeто чрез спорт и учене, може да се интегрира добре в обществото, съобщи в ефира на радио „Добруджа“ зам. -областният управител Ивайло Манушев.  В рамките на инициираната от него кампания по набиране на средства за Данчо са събрани 2450 лева. Манушев определи сумата като невероятен резултат. С парите са закупени домакински уреди на спортиста и лаптоп, който ще му е от помощ за университета. Освен за него, по желание на Данчо, останалите средства са разпределени за закупуване на екипировка за останалите лекоатлети в клуба. Уговорено е през лятото Йордан Петров да работи в Албена в спортния департамент на комплекса.
Данчо е пример за всички деца, казва неговият треньор  в СКЛА „Добруджа 99“ Еманоела Радева. Когато Данчо вижда усилията, които влагат петимата на пистата, реши, че другите деца не по-малко се нуждаят от финансова подкрепа от него, казва още Радева. Тя отбеляза, че повечето от състезателите й са от ромски произход и са бедни. Преди кампанията не всеки от тях разполагаше със собствени шпайкове и сме прехвърляли от дисциплина на дисциплина. Сега вече имат маратонки, шпайкове и обувки за планинско бягане. Това ни амбицира да постигаме още по-добри резултати, каза още Радева.
В събота от клуба организират любителско бягане в градския парк от 9.30 часа в Градския парк. Проявата няма състезателен характер.

Радио Добруджа