Битият в Студентски град младеж излезе от кома

Крими

10-03-2016, 10:23

Снимка:

бТВ

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изстрели събудиха Студентски град

Версиите за случилото се пред дискотеката са противоречиви

Пребитият пред дискотека в Студентски град младеж през нощта срещу сряда излезе от кома. Това съобщи Нова тв д-р Димитър Николаков от Окръжна болница. Лекарят посочи, че 23-годишният Кирил Тодоров се възстановява с нормален темп. "Той има частична амнезия, контактен е. В задната част на главата му има три хематома. Съмненията ми са, че при извеждането му от дискотеката той е бил ударен с бокс", заяви Димитър, братът на пострадалото момче. "Момчето е адекватно. Това, че не помни какво се е случило, е част от травмата", заяви д-р Николаков.


Версиите по случая са противоречиви. Братът на пострадалия разказва, че охраната го удряла с метален бокс. Гардовете отричат. Боксьорът Кубрат Пулев, който случайно се оказал на мястото на инцидента, му оказал първа помощ, което според брата на пострадалия го е спасило. "24 часа" пише, че Кубрат Пулев е извадил езика на момчето. Лекарите обаче още се борят за живота му.


"Момчето беше цялото посиняло, а Кубрат му държеше главата. Приятелите му крещяха, че охранителите са го ударили. Полицията дойде, но нищо не направи. Не съм видяла никой да разпитват. Охранителите мълчаха", разказа свидетелка на инцидента.


Шефът на 7-о РПУ Ани Петрова посочи, че на полицаите са им били необходими пет минути да пристигнат на мястото. Полицаите са заварили момчето, легнало на земята, и охранителите, които опитвали да му окажат първа помощ.


"Охранителите разказват, че е имало напрежение между две компании. В един момент Тодоров нанася удар на момче от другата компания, което в момента е със счупен нос. Днес му предстои операция", заяви Петрова, като допълни, че досега няма свидетел, който да е посочил, че именно охранителите са били 22-годишния младеж.


Тя съобщи, че в началото един от охранителите е бил задържан, а после е бил освободен. Причина за задържането му са били данните, че докато е бил на територията на дискотеката Кирил Тодоров е бил добре. Охранителят, който първоначално е бил задържан за побой над 23-годишния Кирил Тодоров, е криминално проявен. Гардът е съден през 2008 година за кражба, съобщи Нова телевизия. По думите на Ани Петрова, на камерите не се вижда употреба на сила от страна на охранителите.


Братът на Кирил отрече пред бТВ той да има някакви заболявания, още повече че бил спортист, а в момента се занимавал с фитнес.