Божидар Лукарски: КЗК не е панацея

Политика

10-03-2016, 11:00

Снимка:

БНР

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов спира ГЕРБ за избор на КЗК

Процедурата по избор на състав и председател на комисията трябва да продължи, каза министърът на икономиката

Комисията е доста специализиран орган, през цялото време се вглеждаме в работата ѝ и нека да кажем, че по всичките казуси, по които се произнася, не е последна инстанция. След това имаме произнасяне на ВАС. КЗК не е панацеята за разрешението на всички проблеми. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски пред България он Еър, във връзка с оттеглената вчера кандидатура на Росен Желязков за председател на Комисията за защита на конкуренцията.


"Преди всичко, това е лично решение и аз не бих могъл да го тълкувам. По-скоро трябва да го направи той. При всички положения този отказ води най-вероятно до нова процедура по избор на състав на КЗК и поставя въпроси за бъдещ председател на този орган", посочи министър Лукарски.


На въпрос дали изтеглянето на кандидатурата на Росен Желязков е партийно решение, министър Лукарски коментира: "Личният отказ си е личен отказ. Ще ми се твърдо да вярвам, че това не е партийно решение. Вчера имахме среща в Народното събрание, където беше и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и стигнахме до консенсус, че процедурата трябва да продължи".