С мултимедиен спектакъл Музикалното празнува 55-годишнина

Бургас Лайф

11-03-2016, 12:16

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Грандиозен концерт-спектакъл, който ще се състои в навечерието на 117-тата

Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас навършва  тази година 55 години от създаването си . Кулминацията в програмата по повод юбилейната година ще бъде грандиозен концерт-спектакъл, който ще се състои в
навечерието на 117-тата  година от рождението на един от най- изтъкнатите представители на българската музикална култура – Панчо Владигеров, чието име носи учебното заведение. Световноизвестният български композитор е роден на 13 март 1899 година.
Уникалният концерт на Музикалното училище е озаглавен  „Непреходното” и ще бъде подарък за бургаската публика. Под оригиналната режисура на Христо Симеонов на сцената талант ще демонстрират солистите  Весела Коршутова, Живко Добрев,  Милана Кан, Галя Димитрова, Мирослава Чобанова, Стефан Якимов, Кристян Кънев, Иво Василев и  Александър Стаматов. Техни преподаватели са  Йоана Вангелова,  Ксения Драгостинова, Румяна Драголова, Светослав Василев,  Михаела Тенев и  Иво Гичев. В мултимедийния спектакъл участие ще вземат и децата от класовете по класически балет с преподаватели Недко Георгиев, Добрина Бахова и Владимир Грудев. Чрез силата на словото, своето майсторство ще покажат и младите артисти от специалност  Актьорско майсторство с преподаватели Георги Минков, Невена Цанева и Даниела Георгиева. Изящество, талант и красота ще споделят с публиката Камерен оркестър с диригент Петя Тончева ,  Детски и Младежки хор с ръководители Тодорка Бинева и Анета Данаилова и Вокален ансамбъл „Фортисимо” с педагог Милена Добрева.
В програмата са включени както класически произведения, така и творби от обработения фолклор  до  произведения от поп и рок музиката.  Децата ще уловят  всеки нюанс от това, което ни заобикаля и ще поднесат Непреходното на своята публика със сърцето си.
Сега в училището по изкуства 92-ма преподаватели обучават 420 ученици от подготвителен до 12. клас в специалностите Музикант -инструменталист , Поп и джаз пеене, Класическо пеене, Актьорско майсторство, Класически балет, Сценичен костюм и Рекламна графика. Към настоящия момент училището са завършили над 1 700 ученици, които са спечелили над 2 500 награди от международни и национални конкурси.