На 17 март Манчестър Юнайтед като ЦСКА може да отстрани Ливърпул

"Армейците" отстраняват мърсисайдци на 1/4 финал за КЕШ на същата дата преди 34 години

Въпреки Ван Гаал, Юнайтед има шанс още 90 минути с Ливърпул. А може и още 30 плюс дузпи на 17 март на "Олд Трафорд". Да не забравяме,че на 17 март 1982 година ЦСКА отстранява Ливърпул на четвъртфинал за Купата на европейските шампиони. Така,че датата 17 март може да помогне на Манчестър Юнайтед.

Но тук трябва дебело да се подчертае,че тези съвпадения може да помогнат въпреки треньорското безхаберие на Ван Гаал. В отминалия първи осминафинал от Лига Европа Ливърпул можеше да спечели с много по-голям резултат от 2:0, ако на вратата на Юнайтед не бе блестящия Де Хеа.


Разликата между Сър Алекс Фъргюсън и Луис Ван Гаал е огромна. Холандецът заявява безцеремонно пред английските журналисти,че участието на Манчестър Юнайтед в Лига Европа е нещо много хубаво. Не толкова отдавна великия Сър Алекс Фъргюсън отсече "Участието ни в Лига Европа е наказание за Манчестър Юнайтед".

Ето това е огромната разлика в манталитетите. Американските собственици не виждат ли,че Юнайтед се мъчи с този треньор. Ами на всичко отгоре се говори,че собствениците искали да го задържат и следващата година. Тогава загуби от УБА и Норич няма да бъдат изненада. Проблемът е,че тимът спечелил най-много засега титли във Висшата лига започва да губи от шампионския си манталитет. И ще го кара на спомени.

Да се върнем към срещата реванш с Ливърпул. Загуба с 0:2 в първият мач е и категорична, но и не толкова голяма. Бърз гол на Юнайтед насред претъпкан "Олд Трафорд" може да докосне чудото. Колкото и да е парадоксално Манчестър Юнайтед може да разчита на непостоянството в поведението на своя треньор Луис Ван Гаал. Напоследък, когато отборът изглежда,че трябва да спечели, губи и обратното. Е,  дано този път, когато всички мислят,че продължаването на Ливърпул е вързано в кърпа изведнъж лудостта на Ван Гаал да осени "Олд Трафорд" и бъде намерен пътя към отстраняването на отбора на толоква симпатичния треньор Юрген Клоп.