Дете, майка и баба загинаха в пожар нощес

Крими

12-03-2016, 09:56

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

От задушаване в съня си, най-вероятно след късо съединение в дома им в столицата

Семейство загина при пожар в столичния квартал "Лозенец". Инцидентът е станал около 03.00 часа тази нощ в жилище на ул. "Трепетлика". Петгодишно дете и две жени на 44 и 64 години са открити мъртви в апартамента. Загиналите жени са майка и баба на малкото момиченце. В жилището не е имало други хора, съобщиха от пресцентъра на МВР.


След получаване на сигнал на място са изпратени няколко екипа на пожарната. Пламъците не били големи и пожарникарите успели да ги загасят за 10-ина минути. След погасяването на огъня били открити безжизнените тела на жертвите. Прозорците на апартамента на ул. "Трепетлика" в столичния квартал "Лозенец" са изпотрошени, пише "24 часа". Стъклата са разпръснати по тротоара под блока. Според съседи прозорците са счупени от пожарникарите, за да успеят да потушат пожара.


Сигналът за инцидента е подаден около 03:30 часа през нощта в петък срещу събота, казват от полицията. На място са пристигнали и 4 екипа на Спешна помощ. Те обаче не са имали възможност да помогнат, тъй като намиращите се в апартамента вече са били починали или неспасяеми. Според хора от блока само възрастната жена е била изнесена от апартамента, все още непочинала, но и това се оказало безвъзвратно.


За момента е установено, че жените и детето са починали от задушаване. Вероятно в съня си.
Все още се изясняват причините за инцидента и за възникналия дим. Първата версия е късо с
Днес предстои втори оглед на мястото.